Schimmige overnames Amsterdam zijn niets nieuws

zeedijk400

Schimmige overnames zetten leefbaarheid Zeedijk onder druk, kopte het Parool van de week. Schimmige overnames zijn echter niet zo’n nieuw fenomeen als het artikel doet vermoeden. Grote stukken van Amsterdam worden al jarenlang overgenomen door schimmige investeerders, die daarmee hardhandig de ziel uit onze stad rukken.

Onder de noemer van projecten als Project 1012, de Rode Loper en de Zuidas heeft de gemeente altijd de vlag uitgehangen als er dubieus privaat in de stad werd gepompt om de boel “op te waarderen”, bijvoorbeeld van financiële instellingen die frauderen en multinationals die derdewereldlanden uitbuiten (recent nog Topshop, Marks & Spencer). Maar nu investeerders uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten hun geld naar Amsterdam komen brengen, heeft onze burgemeester opeens “zorgen”. “Egyptenaren en homo’s, dat is geen match”, zegt een ondernemer schaamteloos.

Met andere woorden: met fout geld Amsterdam om zeep helpen is prima, maar je moet wel gewoon blank zijn, een maatpak dragen en een regenboogvlag op de gevel hangen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s